StoryEditor

Grbin: "Od večeras smo jedan SDP"

Piše D  /  03.10.2020., 09:10h

U pobjedničkom govoru zahvalio je svim članovima, suradnicima, protukandidatima, ali i svojim prethodnicima Ivici Račanu, Zoranu Milanoviću i Davoru Bernardiću, od kojih je, kako je rekao, naučio da biti predsjednik SDP-a ne znači samo biti na čelu jedne političke stranke.

Biti predsjednik SDP-a znači ogromnu čast i odgovornost i biti na čelu građanske i lijeve Hrvatske i onih progresivnih opcija koji su našu zemlju uvijek gonile naprijed. SDP je uvijek bio i bit će takva stranka, poručio je Grbin.

“Da bismo to mogli ostvariti, moramo se mijenjati, a to promjena počinje već večeras jer već večeras prestaje biti bitno tko je za koga glasao i tko je koga podržavao. Od večeras mi smo jedan SDP, koji radi za bolju budućnost Hrvatske, kojeg zanima samo solidarnost, pravda, jednakost i sloboda, SDP koji radi za sve, ali isto tako i SDP u kojem rade svi. Stranka koja je otvorena prema novim ljudima i prema onima koji su u međuvremenu otišli, stranka iz koje ne isključujemo, stranke u kojoj jedino uključujemo”, istaknuo je novi, četvrti predsjednik SDP-a, prenosi N1.

“SDP koji pobjeđuje, to je stranka kojoj želim biti na čelu i pozivam sve da mi pomognu stvoriti takvu stranku jer to ne činimo samo zbog sebe nego to činimo zbog boljitka našeg društva i Hrvatske. Želim da SDP u Hrvatskoj vodi jasnu politiku koja će se brinuti samo o jednom, a to su stvarni problemi naših sugrađana i načini na koje ćemo ih rješavati. Ne želim politiku konflikta i sukoba, u kojoj se prepucavamo i svađamo, želim politiku u kojoj stvaramo”, naglasio je.

Dodao je da želi politiku u kojoj ćemo već od sutra početi govoriti o ključnim stvarima za našu domovinu, poput Nacionalne razvojne strategije, donošenja novog Ovršnog zakona, kao što je rasprava o ekonomskoj politici koju će Hrvatska voditi za vrijeme covid-krize.

Sve ono dobro što dođe iz bilo koje političke opcije, mi ćemo podržati. Ono što je loše, kritizirat ćemo i nuditi rješenja jer ova stranka ne može biti samo stranka kritizerstva i pozerstva. SDP mora biti stranka ozbiljnog i konkretnog vođenja politike, kazao je Grbin.

Ovo je ogromna čast i odgovornost, hvala vam i idemo raditi, poručio je Grbin na kraju.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:19