StoryEditor
PRDSJEDNIK SDP-A

Grbin o BiH: Tužno je da se takve odluke moraju nametati, ali se nadam da će to biti pouka

Piše HINA  /  03.10.2022., 15:13h

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin naglasio je u ponedjeljak, komentirajući izbore u BiH, važnost odluke povjerenika za BiH, te izrazio nadu kako će to biti pouka svima koji su dobili povjerenje građana da su mandat dobili za rješavanje problema, a ne dodatno kompliciranje.

Grbin je na konferenciji za novinare tijekom posjeta tradicionalnoj kastavskoj manifestaciji "Bela nedeja" ocijenio kako je sada za BiH najvažnija odluka visokog predstavnika međunarodne zajednice za BiH Christiana Schmidta, kazavši kako je on taktički odabrao trenutak u kojem će izaći u javnost.

Schmidt je u nedjelju nenajavljeno izmijenio izborni zakon u dijelu koji se odnosi na ustroj i funkcioniranje Doma naroda parlamenta Federacije BiH i način donošenja odluka.

„Posebno je zanimljivo bilo slušati predstavnike određenih nacionalističkih političkih stranaka koje danas tu odluku pozdravljaju. Pitam se, ako danas tu odluku pozdravljate, gdje ste bili do sada, zašto niste bili u stanju sami donijeti takve odluke, zašto ste čekali da se nametnu? Zato jer niste imali hrabrosti ili zato što vam budućnost i blagodat ljudi koji u BiH žive nisu na prvom mjestu“, rekao je.

Grbin smatra kako je "tužno da se ovakve odluke bilo kojoj državi moraju nametati, ali se nada kako će to biti pouka svima koji su jučer dobili povjerenje građana BiH da su dobili mandat da probleme rješavaju, a ne ih dodatno kompliciraju“.

Političari koji su dobili povjerenje građana BiH sada moraju nešto napraviti jer se izborni zakon i problemi koji postoje zbog njegova nefunkcioniranja koriste kao izlika da se u BiH ne suoče sa stvarnim stanjem, nedostatkom posla i radnih mjesta, niskim plaćama i korupcijom.

Grbin dodaje da Hrvatska mora imati razumijevanja za probleme BiH koji nisu bitno različiti, samo su nešto veći.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 11:18