Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran TegeltijaFENA -
StoryEditor
svečano otvorenje

Granični prijelaz i most Svilaj od danas u funkciji za međunarodni promet putnika

Piše Fena  /  30.09.2021., 15:32h
Granični prijelaz i most Svilaj od danas je u funkciji za međunarodni promet putnika.

Tome je prethodila ceremonija otvaranja, na kojoj je uz delegacije BiH i Hrvatske prisustvovala i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Leyen je naglasila da su mostovi ti koji povezuju ljude, ali da je sada važno graditi i one najvažnije mostove koje je nazvala mostovima pomirenja što je dug prema žrtvama ratova iz prošlosti, kao i budućim generacijama.

image

Otvoren most kod Svilaja i međunarodni GP između BiH i Hrvatske

FENA -

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković poručio je da želi jačati odnose s Bosnom i Hercegovinom te da Hrvatska ‘neće dizati žicu prema BiH’.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija izrazio je zadovoljstvo jer je svjedočio završetku velikog investicijskog projekta - otvaranju mosta Svilaj, kojim će se povezati autocesta na Koridoru V-c s bosanskohercegovačke i hrvatske strane rijeke Save.

image

Otvoren most kod Svilaja i međunarodni GP između BiH i Hrvatske

FENA -

Također, nakon toga, u poslijepodnevnim satima predviđeno je da se Von der Leyen susretne s članovima bh. Predsjedništva.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 00:10