Article_Top_970x250

Granični policajac osuđen na pet mjeseci zatvora jer je uzeo 20 eura mita

strogo kažnjen

Granični policajac osuđen na pet mjeseci zatvora jer je uzeo 20 eura mita

srp 13, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Sud Bosne i Hercegovine, nakon prihvaćanja sporazuma o priznanju krivnje,izrekao je presudu kojom je granični policajac Rajo Kikić proglašen krivim što je počinio kazneno djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Kikić je osuđen na pet mjeseci zatvora u koju će mu biti uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 18. ožujka do 6. svibnja ove godine, priopćeno je iz Suda. 

-Od optuženog Raje Kikića oduzima se imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 20 eura - navodi se u priopćenju.

Kako je istaknuto, on je na graničnom prelazu u Brčkom, bez zdravstvenog pregleda dozvolio ulaz za tri osobe koje su došle iz Austrije. 

-On je zahtijevao i primio dar kako u okviru svoje funkcije ne bi zabranio ili odbio ulazak u BiH za tri osobe iako je to bio u obvezi po Odluci Vijeća ministara od 15.3.2020. godine o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u BiH. Osobe koje su dolazile iz područja s intenzivnom transmisijom koronavirusa dozvolio je, bez zdravstvenog pregleda i Rješenja o izolaciji, nezakonit ulazak u BiH nakon što je zahtijevao i primio novčanicu u iznosu od 20 eura - navedeno je u optužnici.

Dnevnik.ba