StoryEditor

Granični policajac dobio otkaz zbog 20 eura mita

Piše D  /  15.09.2020., 05:09h

Kako je priopćeno iz Granične policije BiH, tri hrvatska državljanina u vozilu Audi A5 pokušala su s hrvatskim osobnim iskaznicama 16. 3. 2020. godine ući u BiH preko međunarodnog graničnog prijelaza Brčko.

Rajo K., koji je obavljao poslove graničnih provjera na ulazu u BiH, kazao im je da ne mogu prijeći granicu i ući u Bosnu i Hercegovinu ako na uvid ne pokažu putnu ispravu Bosne i Hercegovine te da zbog neposjedovanja putnih isprava Bosne i Hercegovine moraju platiti kaznu u visini od 300 maraka.

Državljani Republike Hrvatske zatražili su nazad svoje dokumente kako bi se vratili i otišli na drugi granični prijelaz, a na prijedlog policijskog službenika PGP-a Brčko Raje K. jedna od navedenih osoba u vozačeve dokumente stavila je 20 eura, koje je policijski službenik uzeo te im omogućio prelazak državne granice, prenosi Fena.

Tim je granični policajac počinio teže povrede službene dužnosti, postupio je suprotno Zakonu o policijskim službenicima BiH i prekršio odluku Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, dodaje se u priopćenju.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 13:45