StoryEditor
još sedam

Gradu Mostaru uplaćen milijun KM za Zračnu luku Mostar

Piše Desk  /  01.02.2022., 12:42h
Vlada Hercegovačko-neretvanske županije i Grad Mostar početkom godine su potpisali Sporazum o načinu izvršenja obaveza HNŽ-a prema Gradu Mostaru, vrijedan skoro osam milijuna KM, a na račun Grada u ponedjeljak je uplaćen prvi milijun.

Ovim sporazumom, kako je to i ranije najavljeno, predviđeno je da ove godine bude uplaćeno još milijun KM, dok će treći i četvrti dio u iznosu od po dva milijuna KM biti uplaćeni do kraja 2023. odnosno 2024. godine. Ostatak, od oko 1,8 milijuna KM trebali bi biti isplaćeni tijekom 2025. godine, prenosi Jabuka.tv.

Sredstva će biti usmjerena u Zračnu luku Mostar kako bi, kako su istakli iz Vlade HNŽ, turistički potencijali na još kvalitetniji način bili dostupni turistima iz cijelog svijeta.

Osim za modernizaciju, Zračna luka Mostar će dodijeljena sredstva koristiti i za subvencioniranje niskotarifnih prijevoznika za početak letova do mostarskog aerodroma. Gradonačelnik Mostara Mario Kordić nedavno je razgovarao s predstavnicima aviokompanija Wizz Air, Eurowings i Air Dolomites, nakon čega je istaknuo da na proljeće očekuje početak komercijalnih linija, ako situacija u vezi s pandemijom bude pod kontrolom.

Za sada je Eurowings jedini avioprijevoznik s potvrđenim letovima u nadolazećoj ljetnoj sezoni. On će obavljati ograničen broj letova od Dusseldorfa do Mostara.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 04:08