StoryEditor
12 milijuna eura

Gradsko vijeće Mostara usvojilo Odluku o kreditnom zaduženju za izgradnju sportske dvorane

Piše fena  /  13.04.2022., 17:02h
Vijećnici Gradskog vijeća Mostara usvojili su u srijedu Odluku o kreditnom zaduženju Grada Mostara kod Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) za izgradnju sportske dvorane u iznosu od 12 milijuna eura.

Izvjestitelj spomenute odluke, mostarski gradonačelnik Mario Kordić podsjetio je kako je ranije iz federalnog proračuna za nastavak gradnje sportske dvorane izdvojeno 3,5 milijuna maraka što bi, prema njihovim prvim procjenama, moglo biti dovoljno za početak nastavka radova.  

On smatra kako je za očekivati već sljedećih mjesec dana da će se raditi neke aktivnosti na dvorani.

Kako je pojasnio Kordić, dokument ide na usvajanje Vijeću ministara BiH jer je riječ o projektu od državnog interesa, koje bi trebalo dati "zeleno svjetlo", a onda se s njim (odobrenim dokumentom) ide prema banci.

- Za očekivati je da do kraja godine imamo posloženu dokumentaciju te da bi već sljedeće godine mogli krenuti u završetak sportske dvorane u Mostaru - kazao je mostarski gradonačelnik.

Ovaj put, optimističan je on, to je realno jer su ozbiljno, kako kaže, pristupili problemu, a imaju i potporu i međunarodne zajednice te im u prilog ide i čvrsto obećanih 9,5 milijuna eura grant sredstava.

Također, na Gradskom vijeću usvojene su: Odluka o donošenju i provođenju izmjena i dopuna Regulacijskog plana "Širi kompleks putničkog, željezničkog i autobusnog terminala", potom Odluka o donošenju Programa uređenja građevnog zemljišta za izmjene i dopune Regulacijskog plana "Širi kompleks putničkog, željezničkog i autobusnog terminala", Odluka o donošenju i provođenju izmjena i dopuna Regulacijskog plana "Rodoč III" te Program uređenja građevinskog zemljišta za izmjene i dopune Regulacijskog plana "Rodoč III".

Vijeće je usvojilo i odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna regulacijskih planova i programa uređenja "Zgoni II",  "Centar II",  Gnojnice" i "Kočine"  

- To znači da intenzivno radimo na izradi regulacionih planova kako bismo omogućili nesmetano eventualno investiranje u gradu Mostaru – istaknuo je predsjedavajući Gradskoga vijeća Salem Marić.

Vijećnik Arman Zalihić (SDP) istaknuo je kako nema ništa protiv tih regulacijskih planova ali je napomenuo kako takav plan ne postoji za samo središte Grada, što je za njega "nepojmljivo".

- Nepojmljivo mi je da u samom središtu grada nemamo regulacijski plan. Ako hoćemo Mostar kao urbanu i sređenu cjelinu moramo pristupiti izradi tog plana i za središte Grada - podvukao je Zalihić.  

Dnevnik.ba

19. lipanj 2024 03:00