StoryEditor

Gradska uprava Mostara demantirala informacije o Partizanskom spomen obilježju

Piše D  /  01.03.2018., 01:03h

Također u toj dezinformaciji se ističe da kako sada stvari stoje, više nema nikakve prepreke da gradska komunalna poduzeća već idućih ne poduzmu obaveze da redovno vode računa o ovom spomeničkom kompleksu i da im taj posao bude uredno plaćen.

Radi istinitog informiranja javnosti podsjetit ćemo kako je upravo prije deset godine, 2008 godine, potpisan Ugovora između Grada Mostara i DZG „Građevinar Fajić“ o obnovi Partizanskog spomen obilježja u Mostar LOT 1. Investitor tog projekta bio je Grad Mostar, a vrijednost radova je 415 000 KM.

Nadalje, od tada pa sve do danas, znači svih devet u Proračunu Grada Mostara, u ZKP-u (Zajednička komunalna potrošnja) za održavanje zelenila i čistoće izdvajalo se za Partizansko spomen obilježe između 30 i 60 tisuća KM.

Ove godine je upravo zbog takvih politikantskih dezinformacija ali i  istinitog informiranja javnosti posebno naznačeno kako se u ZKP-u za PSO izdvaja 60 000 KM.

Nadalje, podsjećamo sve one koji dezinformiraju javnost kako je Graditeljska cjelina - Partizansko spomen obilježje u Mostaru 2006. proglašeno nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. 

U Odluci Povjerenstva/Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika objavljenoj u Službenom glasniku BiH od 2006 godine ističe se kako je Vlada Federacije BiH dužna osigurati pravne, naučne, tehničke, administrativne i FINANCIJSKE mjere za zaštitu, konzerviranje, prezentaciju i rehabilitaciju  nacionalnog spomenika, stoji u priopćenju Gradske uprave Mostara. 

 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 23:32