StoryEditor

Gradonačelnik Zenice označio vijećnicu Sanju Renić kao metu za prijetnje i uvrede

Piše D  /  02.08.2018., 09:08h

“Fudo care, šahu..”, početak je jedne od poruka gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću na njegovom Facebook profilu. Sukladno tim titulama Kasumović se i pokušava ponašati, piše Žurnal.info.

Trenutno je vijećnica Naše stranke u Zenici Sanja Renić glavna smetnja gradonačelnika i njegovog odreda sa lažnim profilima koji rigaju vulgarne, šovinističke i seksističke prijetnje zbog njene uskraćene podrške za poslovne vratolomije koje je Kasumović pokušao izdejstvovati na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

“Vijećnici SDA, A-SDA, SBB i gospođica Sanja Renić bili su protiv Prijedloga izmjena i dopuna Proračuna Grada Zenica za 2018. godinu,” priopćit će nakon te sjednice zenički gradonačelnik. Četiri puta će navoditi ime Sanje Renić bez stranačke pripadnosti, podsjećajući pri tome kako je kćerka legendarnog igraća Čelika Alojza, glasala protiv reprograma za plaćanje dugova ovog nogometnog kluba.

 

Samo meni dajte

Naravno, dobro je Kasumović ispekao zanat u svojoj SDA i zna kako treba optužiti nekoga da bi prikrio svoje namjere. Usamljena vijećnica idealna je meta, što se i pokazalo nizom potonjih napada, uvreda pa čak i prijetnji Sanji Renić.

Ljut je biće Kasumović što mu je suzdržanost Renićke onemogućila usvajanje rebalansa, iako nije podnio na usvajanje izvještaj o šestomjesečnom utrošku. Kriva mu je što je potrošen novac za sport, ne uplativši stalno obećavani reprogram za NK Čelik, pa bi sada još novca. Za financijsku dubiozu kluba kriva mu je sada Sanja, a ne mešetari iz njegove dojučerašnje stranke.

Želio bi Kasumović da sam prodaje Rukometni stadion, Autobusnu stanicu, pravi šetnicu duž obale Bosne, naravno odabranim “investitorima”.

Zna Kasumović da mu Sanja, čitaj Naša stranka može biti glavna smetnja za nelegalne građevine koje su počele nicati po centru Zenice, prije nego što je usvojen Regulacijski plan.

Izbjegava pri tome Kasumović podnijeti financijski izvještaj o izgradnji Glavne gradske magistrale. Ne štiti on time samo svoje SDA-ovce, nego izbjegava da neko pita zašto se mijenjala trasa GGM-a baš pored njegovog poslovnog objekta i da li još namjerava na Trgu rudara praviti benzinsku crpku, kako je tada bio namjerio.

 

Fudo kao predgrupa Dubiozi

“Umjesto Čelika, Zenica Summer festa... njima trebaju kladionice kao nacionalni vitalni interes,” lamentira Kasumović dalje, crtajući metu na Sanji Renić, kao da ga je ona izdala, a ne suvlasnik jedne kladionice, koji je inače bio njegov glasač na izborima.

Moglo bi još mnogo toga o Kasumoviću i npr. dalekovodu kojeg na državni trošak uklanja sa zemljišta svoje supruge jer je smetnja izgradnji tržnog centra na toj lokaciji, potom inicijativi da se u centru grada zabrani rad primjera radi mesnicama iza koje stoji nešto sasvim drugo...

Kako god, baš je Sanja Renić pokvarila njegove poslovne vratolomije zaogrnute u gradonačelnički plašt. Ah da, treba spomenuti i“Summer fest”, manifestaciju koja treba, ali zbog koje će bez novca ostati sve druge institucije i slični projekti u Zenici. Zvijezda “Summer festa” pogađate već, je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji nije propuštao niti jednu priliku da sa muzičkim zvijezdama podijeli stejdž i tako počne vlastitu predizbornu kampanju.

Kako je sam najavio, preostalo mu je još jedna želja, da 3.8. uvečer bude "predgrupa" Dubioza kolektivu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:04