StoryEditor
alabama

Gradonačelnik u SAD-u počinio samoubojstvo nakon što su procurile njegove fotografije u ženskoj odjeći

Piše desk  /  06.11.2023., 09:17h

Gradonačelnik Smiths Stationa u Alabami umro je nakon što je navodno počinio samoubojstvo, samo nekoliko dana nakon što je jedna desničarska web stranica objavila njegove fotografije na kojima je odjeven u žensku odjeću i našminkan. F.L. "Bubba" Copeland, pastor u obližnjoj crkvi i član Republikanske stranke, izvršio je samoubojstvo u petak, piše NBC News.

Copeland je tražio da se fotografije ne objave, ali je web stranica odbila njegov zahtjev i nastavila s pričom dva dana prije njegove smrti. "Ono što radim u privatnom životu nema nikakve veze s onim što radim u svom svetom životu. Ima li to ikakvog utjecaja na to što sam ja gradonačelnik, da ponekad obučem haljinu ili se ponekad našminkam? Ima li to ikakve veze s tim da sam gradonačelnik ili pastor?" citirali su ga. 

"Živimo u zlobnom, ogorčenom svijetu"

Konzervativnu publikaciju koja stoji iza priče napao je demokratski senator, koji je rekao da je "tužno i odvratno" kako se prema Copelandu postupalo. "Živimo u zlobnom, ogorčenom svijetu u kojem samopravednici imaju tendenciju bacati najveće kamenje", dodao je Doug Jones u izjavi.

"Bio je dobar čovjek i izvrstan gradonačelnik koji je vodio mali gradić Smith Station kroz teška vremena razornog tornada prije nekoliko godina", istaknuo je. Danas bi trebala biti izvršena obdukcija tijela pokojnog gradonačelnika, prenosi Sky News. 

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 07:18