StoryEditor
spor oko zračne luke

Gradonačelnik Trebinja odgovorio dubrovačkom kolegi: Ne smetaj

Piše desk  /  02.04.2022., 14:26h
Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić odgovorio je danas kolegi iz Dubrovnika Mati Frankoviću na zahtjev da se odmah obustave aktivnosti vezane za izgradnju aerodroma u Trebinju.

Ćurić je poručio Frankoviću da, "ako ne može pomoći, onda ne treba ni smetati".

Ćurić je izjavio Srni da uvjeti za gradnju aerodroma u Trebinju trebaju biti ispunjeni, ali ne treba se, kaže, miješati politički dio, ako je riječ o dozvoli i ispunjavanju uvjeta.

"Ja sam za to da se svi uvjeti ispune, ali isto tako bez uplitanja politike. Nema potrebe za suvišnim komentarima da će gradnja aerodroma u Trebinju utjecati na izvorište rijeke", rekao je Ćurić

On je dubrovačkom gradonačelniku poslao poruku da "ne smeta, ako ne može pomoći u izgradnji aerodroma u Trebinju".

Podsjećamo, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputio je jučer dopis Vijeću Ministara BiH i predsjedatelju Zoranu Tegeltiji povodom donošenja Memoranduma između VM BiH i Vlade Srbije kojim se "utvrđuju osnovni pravci buduće suradnje, s ciljem realizacije projekta Izgradnja aerodroma Trebinje".

On je rekao da bi budući aerodrom trebao biti smješten u blizini naselja Taleža u BiH, samo na oko 8,5 km od izvora Omble i to u krškom izrazito vodopropusnom terenu. Istaknuo je da je zabrinut kakav bi utjecaj izgradnja zračne luke imala na izvorište rijeke Omble.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:51