StoryEditor

Gradonačelnik Seoula se ubio zbog seksualne afere?

Piše D  /  10.07.2020., 01:07h

Gradonačelnik Seoula Park Won-soon u petak je pronađen mrtav, objavila je južnokorejska novinska agencija Yonhap, dan nakon što je njegova kći prijavila da je nestao. Policajci su njegovo tijelo našli u Mt Bugak na sjeveru Seula, gdje je posljednji put zabilježen signal njegova telefona, navodi agencija.

Park je napustio službenu rezidenciju u 10,40, nosio je crnu kapu i ruksak, prenosi Večernji.hr.

Otkazao je politički sastanak zakazan za četvrtak ujutro, navodi se u više lokalnih izvješća. Park je gradonačelnik Seula od 2011., a liberali su ga vidjeli kao potencijalnog kandidata na predsjedničkim izborima 2022. 

U međuvremenu je Daily Mail objavio kako je Park Won-soon počinio suicidi nakon optužbi o seksualnom uznemiravanju jedne svoje tajnice. Dan prije ubojstva trebao se na sudu očitovati o optužbama. Naime, tajnica ga je prijavila da je od nje tražio da ga grli, a jednom joj je poslao selfie u donjem rublju na aplikaciji za chat. 

"Vjerovala sam da je to sve u interesu grada Seoula", kazala je njegova tajnica. 

Pokojni gradonačelnik ostavio je i oproštajno pismo.

"Ispričavam se svima. Zahvaljujem svima koji su bili uz mene u životu. Tako mi je žao moje obitelji, kojoj sam nanio samo bol", napisao je Park u oproštajnom pismu kojeg je ostavio na svom radnom stolu te je u pismu napomenuo kako želi biti kremiran na način da se njegov pepo raspe po grobu njegovih roditelja. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:02