StoryEditor
mario kordić

Gradonačelnik Mostara s izaslanstvom Poljske o Izbornom zakonu i ostalim aktualnim pitanjima u BiH

Piše fena  /  01.06.2022., 10:34h

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić upoznao je izaslanstvo Poljske u Mostaru s aktualnom političkom situacijom u ovome gradu, ali i u BiH, naglasivši važnost izmjene Izbornog zakona na državnoj razini, kako bi se pozornost posvetila rješavanju pitanja važnih za svakodnevni život građana.

Kordić je ocijenio kako Mostar dobro funkcionira "zahvaljujući Izbornom zakonu koji je omogućio ravnopravnost konstitutivnih naroda", priopćeno je iz Grada Mostara.

Izaslanstvo Poljske predvodili su državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Poljske Szymon Szynkowski vel Sek i veleposlanik Poljske u BiH Jaroslaw Lindenberg.

Sastanku su još prisustvovali zamjenik direktora Odjela za europsku politiku Ministarstva vanjskih poslova Poljske Patryk Blaszczak, šefica Odsjeka za jugoistočnu Europu u Odjelu za europsku politiku MVP Poljske, šef političkog i ekonomskog odjela Veleposlanstva i konzul Poljske Miłosz Pieńkowski te počasni konzul Poljske Husein Oručević.

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Poljske istaknuo je kako njegova zemlja želi razumjeti situaciju u Bosni i Hercegovini, da bi onda djelovala.

Također je naveo kako Poljska ne želi nametati i ne želi biti učitelj, nego želi graditi partnerske odnose.

Prema njegovim riječima, Poljska je povećala ulaganja u zapadni Balkan, pa tako i u Bosnu i Hercegovinu, te je pozvao Grad Mostar da aplicira za projekte značajne za lokalnu zajednicu.

Szymon Szynkowski vel Sek dolazi iz grada Poznana i pokrenuo je inicijativu o suradnji između Mostara i Poznana, stoga je naveo sličnosti ovih gradova te istaknuo kako bi se suradnja mogla dogovoriti na području obrazovanja i ekonomije.

Gradonačelnik Kordić također se dotaknuo važnosti Zračne luke Mostar kao generatora razvoja i zahvalio se predstavnicima izaslanstva Poljske na pokretanju čarter linije Mostar – Katowice.

Državni tajnik Szymon Szynkowski vel Sek i gradonačelnik Kordić razmijenili su darove i poslali pozitivne poruke o važnosti međusobne suradnje i poštovanja u svim segmentima društva, ističe se u priopćenju.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 09:04