StoryEditor

Gradonačelnik Mostara primio veleposlanika Države Izrael za BiH

Piše D  /  16.07.2021., 03:07h

Sastanku je nazočio i Amir Gross Kabiri, predsjednik "MT Abraham Group" te dioničar i direktor "Aluminium Industries" d.o.o.

Na početku sastanka veleposlanik Gendler upoznao je gradonačelnika kako je nedavno boravio u ovom dijelu BiH gdje se razgovaralo o mogućnostima trilateralne suradnje između Države Izrael, Republike Hrvatske i Zapadnohercegovačke županije na područjima turizama, inovacija i novih tehnologija, poljoprivrede, malog i srednjeg poduzetništva te startupova. Naglasio je kako Izrael može ponuditi suradnju i Gradu Mostaru, prenosi Fena.

Gradonačelnik ga je informirao o tome što Mostar može ponuditi kada je u pitanju mogućnost suradnje ili ulaganja na tim područjima, a u što se mogu uključiti i visokoškolske ustanove. Posebice je naglasio perspektive koje pruža turizam kada je u pitanju Grad Mostar, kao i cijela regija Hercegovina.

Upoznao je veleposlanika kako se radi na stvaranju jednog turističkog proizvoda koji bi objedinio sve ono što mogu Mostar i Hercegovina ponuditi turistima, a sve s ciljem daljnjeg razvoja turizma te očuvanja i promoviranja prirodnih ljepota i bogate  različite kulturne baštine.

U tom kontekstu gradonačelnik je naglasio važnost revitalizacije Zračne luke Mostar, ali i činjenicu kako ona može biti i kargo središte, kao i baza za air traktore kada su u pitanju obrane od požara u Hercegovini i na jugu Dalmacije te za Crnu Goru.

Tom prigodom, gradonačelnik je veleposlaniku poklonio monografiju Grada Mostara "Mostar u slici i riječi", priopćeno je iz Grada Mostara.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 23:36