Gradonačelnik Mostara osudio skrnavljenje pravoslavnog groblja: ”Neće uspjeti s unošenjem nemira”FOTO: FENA -
StoryEditor
vihovići

Gradonačelnik Mostara osudio skrnavljenje pravoslavnog groblja i poslao poruku: "Neće uspjeti s unošenjem nemira"

Piše fena  /  10.07.2022., 21:38h

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić obišao je u nedjelju pravoslavno groblje u mostarskom naselju Vihovići koje je sinoć oskvrnavljeno te osudio taj čin poručivši kako oni koji su to uradili neće uspjeti s unošenjem nemira među građane Mostara.

Kordić je zajedno s potpredsjednikom Gradskoga vijeća Veliborom Milivojevićem i mještanima obišao oskvrnavljeno groblje na čijem su zidu i ulaznoj kapiji bile ispisane prijeteće poruke Srbima i nacrtani ustaški simboli.

- Zahvaljujući mještanima gnjusni napisi su već bili uklonjeni. Zajednički smo osudili ovakve anticivilizacijske postupke.  Budući da se slični ispadi pojavljuju u posljednje vrijeme nemoguće je ne posumnjati da su u funkciji 'neke politike' koja želi fokus prebaciti sa svega dobroga sto se u Mostaru trenutno događa – napisao je mostarski gradonačelnik na Facebooku.

- Važno je da svi pošaljemo poruku kako neće uspjeti s unošenjem nemira. S tim u vezi raduje brza reakcija mještana Hrvata i Srba koji su zajedno izišli i dogovorili uređenje pročelja groblja koje je bilo vandalski cilj - poručio je.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 11:05