StoryEditor
reakcija marija kordića

Gradonačelnik Mostara oštro osudio ispisifanje grafita na Partizanskom spomen obilježju

Piše Fena  /  07.01.2022., 15:15h
Gradonačelnik Mostara Mario Kordić osudio je ispisivanje grafita neprimjerenog sadržaja na Partizanskom spomen obilježju u Mostaru.

„Osuđujemo sve pokušaje pojedinaca ili organiziranih skupina čije djelovanje dovodi do narušavanja javnog reda i mira, skrnavljenja nacionalnog spomen obilježja, ali i pokušaja stavljanja Mostara u negativni kontekst kada je u pitanju očuvanje spomeničke baštine te mogućeg pokušaja podizanja nacionalnih tenzija”, navodi se u priopćenju iz Ureda gradonačelnika Grada Mostara.

Gradske komunalne službe promptno su reagirale i već su uklonile, odnosno prebojile neprimjerene grafite na ulazu u Partizansko groblje.

„Od pripadnika MUP-a očekujemo da nakon što se napravi očevid u konačnici otkriju i počinitelj ili počinitelji i nalogodavac ovog vandalskog čina. Ovim putem želimo poslati i jasnu poruku da se ovakve stvari neće tolerirati i ne trebaju se događati, a tko god ih činio i iz kojih pobuda, neće postići svoj cilj”, poručili su iz Ureda gradonačelnika Grada Mostara.

Iz Ureda su najavili kako će Grad Mostar u idućem razdoblju učiniti dodatne aktivnosti na zaštiti i valorizaciji Partizanskog spomen obilježja za što su u gradskom proračunu osigurana sredstva, kako za održavanje tako i za sustav video nadzora.

Dnevnik.ba

01. prosinac 2022 04:33