StoryEditor
mostar

Gradonačelnik Kordić u razgovoru s irskim veleposlanikom naglasio važnost izmjene Izbornog zakona

Piše fena  /  06.05.2022., 16:41h
Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u petak se u mostarskoj Gradskoj vijećnici sastao s veleposlanikom Irske u BiH sa sjedištem u Sloveniji Mylesom Geiranom

Tom prilikom Kordić ga je upoznao s aktualnom političkom i ekonomskom situacijom u Mostaru, a naglasio je i važnost promjene Izbornog zakona BiH, jer prema aktualnim izbornim pravilima nije moguće implementirati izborne rezultate, priopćeno je iz Grada Mostara.

Po riječima gradonačelnika, Mostar je dobar primjer kako se promjenom izbornog zakona mogu zaštiti prava svih konstitutivnih naroda i osigurati funkcionalna gradska vlast. On je podsjetio na dio Mostarskog sporazuma u kojem je dogovorena promjena izbornog zakona i na državnoj razini, ali dogovor nikada nije proveden do kraja ni ispoštivan.

Veleposlanik Irske istaknuo je kako Irska podržava nastojanja Bosne i Hercegovine da se što prije pridruži Europskoj uniji. Također je naveo kako su na putu prema europskim integracijama našoj zemlji potrebne političke, ali i ekonomske reforme, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 04:30