StoryEditor
doček u mostaru

Gradonačelnik Kordić: "Lana Pudar je do uspjeha došla napornim radom i odricanjem"

Piše desk  /  20.08.2022., 21:10h

Svečani doček najboljoj bosanskohercegovačkoj plivačici Lani Pudar priređen je večeras na platou ispod Starog mosta u Mostaru.

Doček 16-godišnjoj plivačici koja je nedavno postala prvakinja Europe na 200 metara u disciplini delfin organizirao je Sportski savez Grada Mostara i Klub vodenih sportova Orka, a na platou ispod Starog mosta okupio se veliki broj Mostaraca.

Na dočeku Lani bio je i gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić kazavši između ostalog kako Lanin uspjeh nije slučajnost nego plod napornog rada, truda, odricanja i fokusiranja na cilj.

„Tata me doveo da naučim plivati, treneri prepoznali da imam potencijal i iza toga sam osvojila 150 medalja.

Tako to kaže i radi danas naša zlatna Lana, prva u Europi na 200 metara delfin.

Znamo mi dobro, bez obzira što je Lana skromna da iza toga stoji ipak puno više, a to je ustrajnost, odricanje, trud, rad, fokusiranje na cilj. I to ne samo Lane već čitavog njenog tima- roditelja, trenera, svih oko nje.

Draga Benjamina , Fadile, Slavene,  Saleme, Edo, dragi dužnosnici na svim razinama vlasti. U Mostaru je ovo čudo poput mnogih drugih čuda - Bojana Bogdanovića, braće Karačić , lani Veleža, ove godine Zrinjskoga izgleda  normalno.

Međutim, niti jedan uspjeh nije slučajan već produkt svega onoga što sam ranije naveo.

Danas se ne možemo pohvaliti da smo im stvorili dobre uvjete ali isto tako nema niti jedan razlog da to u  budućnosti ne popravimo. Možda su neki očekivali da ću ovdje večeras pričati o izgradnji bazena ali ću samo reći u Laninom stilu - pripreme su u tijeku, brzo ćemo početi i završiti ćemo ga. I završiti ću sa jednom porukom svima, a napose sportskim novinarima.

Nemojte nikada Hercegovcu, a pogotovo Hercegovki reći da ona to ne može jer će to tad sigurno napraviti. Možda u tom trenutku Lana taj komentar nije čula, ali mi svi drugi jesmo, a tad smo svi bili Lana Pudar“,  kazao je u prigodnom obraćanju gradonačelnik Mostara dr.  Mario Kordić.

Gradonačelniku Mostara dr. Mariu Kordiću plaketu za izniman doprinos sportu i sjajnim rezultatima Lane Pudar uručio je predsjednik Kluba vodenih sportova Orka Damir Đedović.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 07:29