StoryEditor
Bakoyannis i tomašević

Gradonačelnici Atene i Zagreba zajedničkom izjavom osudili ubojstvo navijača: "Nasilje nema nacionalnost, njegova jedina domovina je mržnja“

Piše desk  /  09.08.2023., 09:36h

Gradonačelnici Atene i Zagreba Kostas Bakoyannis, i Tomislav Tomašević zajedničkom su izjavom najoštrije osudili ubojstvo 29-godišnjeg navijača atenskog AEK-a Michalisa te poslali poruku protiv nasilja.

"Brutalnom nasilju i krvi nema mjesta na našim stadionima, našim gradovima, u našem društvu. Najoštrije osuđujemo ovaj grozan zločin koji je doveo do gubitka jednog mladog života i tužne epizode huliganizma koja je ugrozila živote nevinih građana i djece", poručila su dvojica gradonačelnika, priopćeno je u srijedu ujutro iz Grada Zagreba.

"Nasilje nema nacionalnost. Njegova jedina domovina je mržnja“, ističu Bakoyannis i Tomašević, izražavajući nadu da će počinitelji biti što prije pronađeni i kažnjeni kao primjer kako više nikad ne bi svjedočili ovakvim tragičnim događajima.

„U ovim trenucima, nema pravih riječi. Naša iskrena sućut obitelji žrtve. Atena i Zagreb imaju prijateljske odnose koje smo kao gradonačelnici predani dalje jačati i ta suradnja neće biti narušena nasiljem pojedinaca“, poručili su gradonačelnici Atene i Zagreba.  

Gradonačelnik Tomašević u utorak je uputio i pismo gradonačelniku Atene, istaknuvši da je šokiran događajem, te u ime Zagreba izrazio iskrenu sućut svim Atenjanima, a potom je i telefonski kontaktirao gradonačelnika Bakoyannisa, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

12. lipanj 2024 19:34