StoryEditor
facebook

Gradonačelnica Sarajeva u reakciji na reakcije opet napala Milanovića: "Njegovi šovinistički ispadi..."

Piše desk  /  15.12.2021., 11:50h
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić reagirala je na kritike upućene nakon njene izjave o jučerašnjim prijetnjama katoličkoj obitelji u Sarajevu koje je povezala s izjavama hrvatskog predsjednika Milanovića. Pritom je opet Milanovićeve izjave nazvala šovinističkim.

"Nikada, nipošto i ničim ne želim relativizirati ovaj gnjusni čin napada na dom sarajevske obitelji i to u periodu kada obilježavaju svoje najsvetije i najradosnije praznike.

Podcrtavam, moja intencija nipošto nije bila da napad na svoje sugrađane na bilo koji način opravdam ili relativiziram šovinističkim ispadima Zorana Milanovića i svaki pokušaj da se tako predstavim smatram krajnje zlonamjernim, dodaje.

"Naprotiv, moja namjera bila je ukazati na opasnost koju zapaljiva retorika nosi, spiralu zla koju teške riječi mogu pokrenuti i koja se nadvija nad našom zemljom. 

Ne da bih umanjila ili relativizirala napad na svoje sugrađane, nego da bih upozorila da se zapaljiva retorika u cijeloj zemlji i regiji mora prekinuti odmah, prije nego situacija izmakne kontroli i prije nego problem dođe pred svačija vrata. 

Napad na dom bilo koje sarajevske obitelji je napad na mene i moj dom, napad na naše Sarajevo i na naš način života", zaključila je Karić.

Bilo bi dobro da gradonačelnica pojasni što je šovinistički u Milanovićevim konstatacijama da se krše prava Hrvata u BiH ili da je Džaferović usko surađivao s mudžahedinima.

Da je, umjesto "šovinističkim ispadima" napisala "bolnom istinom" ovo priopćenje bismo uvažili kao primjereno i odgovarajuće.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 15:14