Article_Top_970x250

GRADNJA PELJEŠKOG MOSTA Sve je bliže spajanje dviju obala

ZAVARIVAČI RADE PUNOM PAROM

GRADNJA PELJEŠKOG MOSTA Sve je bliže spajanje dviju obala

ruj 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via HRT

Sve smo bliže spajanju dviju obala na gradilištu Pelješkog mosta. Nakon što su iz mora iznikli noseći stupovi, 150 zavarivača koji su stigli iz Kine počeli su spajati rasponske konstrukcije, piše HRT.

Stupovi Pelješkog mosta izdignuli su se iz mora sa skelama na kojima su betonom spojena po dva bazna dijela rasponske konstrukcije. Svi ostali dijelovi spajaju se zavarivanjem.

"Prije mjesec dana iz Kine je došlo 150 radnika raznih struka, raznih profila, od čega 35 je certificiranih varilaca, koji se evo počeli raditi na okrupnjavanju konstrukcije", rekao je Jeroslav Šegedin, predstavnik Hrvatskih cesta na gradilištu Pelješkog mosta.

Podijeljeni su u dva tima pa su i posao počeli na dva kraja mosta - u Brijesti i Komarni. Broj timova zavarivača povećavat će se kako budu pristizale konstrukcije koje se proizvode u Kini. Brod s 13 dijelova teških 3800 tona prije pet dana isplovio je iz luke Nantong.

Rasponska konstrukcija mosta sastojat će se od 165 dijelova širokih 22,5 metara. Dva na upornjacima postavljena su na ležajeve, 12 ih je već spojeno betonom, a dva su zavarena, piše HRT.

Dnevnik.ba