Article_Top_970x250

"Građanske stranke" razočarane prelaskom DF-a u "bošnjački blok"

priopćenje sdp-a i naše stranke

"Građanske stranke" razočarane prelaskom DF-a u "bošnjački blok"

ožu 26, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nismo dobili povjerenje birača da bi vlast formirali s nacionalističkim strankama i bili pijun u rasporedu vlasti gdje domove naroda već kontroliraju Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH - stav je SDP-a i Naše stranke.

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine i Naša stranka današnju odluku Predsjedništva Demokratske fronte (DF) o početku pregovora sa strankama na vlasti na federalnom i državnom nivou, tretiraju kao odluku samostalne političke organizacije, koja je slobodna da donosi za nju najbolje odluke.

U zajedničkom priopćenju ponovili su da zaključci usvojeni na sjednici Predsjedništva DF-a nisu u skladu s ranijim zaključkom tri stranke kojim je precizirano da kao Bh. blok neće ići u vlast s etnonacionalnim strankama, prenosi Fena.

- Nismo dobili povjerenje birača da bi vlast formirali s nacionalističkim strankama i bili pijun u rasporedu vlasti gdje domove naroda već kontroliraju Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH - stav je SDP-a i Naše stranke.

Najavili su da će i dalje dosljedno i konstruktivno djelovati kao opozicija takvoj vlasti, u interesu svih građana BiH, a u svim parlamentima bit će, kažu, podrška realizaciji projekata u interesu BiH.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250