StoryEditor
policija negira

Građani Kupresa uznemireni: Tko vatrenim oružjem ubija pse lutalice?

Piše Desk  /  04.12.2021., 14:21h
Takozvani lovci na Kupresu navodno ubijaju pse lutalice, a zbog nedavnog incidenta čini se da ni djeca nisu sigurna, prema informacijama koje je objavio Kupreški radio.

Međutim, iz Policijske stanice Kupres naveli su kako ovo nije točno.

Kako tvrde uznemireni građani, takozvani lovci se vozaju po gradu i pucaju na sve pse koje vide, a ljudima u dvorišta bacaju komadiće mesa koji su napunjeni otrovom.

"Čuvajte se, možda vam neko zapuca na prozor. Ovaj problem sa psima lutalicama se može riješiti na jednostavan način bez da dovodite bilo koga u opasnost zbog nečije zlobe", poručio je jedan građanin.

Kupreški radio je nedavno pisao o tome da je "manijak ispred djece na igralištu pucao iz vatrenog oružja na psa, koji se mjesecima nalazi ispred Hrvatskog doma i ne smeta apsolutno nikome". Djeca su željela vidjeti zašto pas jauče i zašto neko puca usred bijela dana.

"Danas lovci najavljuju nove pohode na pse lutalice, a javno se hvale kako su ih danas već nekoliko 'riješili'. Na nama je da vas upozorimo da čuvate sebe, vašu djecu i ljubimce, jer očigledno ne prezaju ni od čega, pucaju kad hoće i na koga hoće. Policija ne reagira, nadležni šute i brigu o gradu prepuštaju lovcima", napisala je zaposlenica Kupreškog radija Andrea Ćosić.

Dodala je kako je ovaj tekst prvenstveno poziv ljudima da zaštite sebe i djecu, a zatim i poziv da se na normalan i civiliziran način riješi pitanje pasa lutalica.

Pas s fotografije je upucan i danima je ležao ispred Doma kulture. Građani su mu pomagali donoseći hranu, vodu i deke.

Međutim, sve navode negirali su iz Policijske stanice Kupres.

"To su apsolutne dezinformacije. Neko je bezveze okrivio lovce. Niti lovci hodaju s oružjem po gradu niti to smiju raditi. Vjerojatno se radi o civilima koji su to napravili", kazali su za Klix.ba.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 11:37