StoryEditor

Grad Zagreb odlučio: Izgradit će novu istočnu tribinu na Maksimiru

Piše D  /  20.03.2021., 08:03h

Dinamovci su u četvrtak čudesno pobijedili Tottenham 3-0 i prošli u četvrtfinale Europske lige gdje će igrati protiv Villarreala, a dan nakon velike pobjede Grad Zagreb je odlučio što s Maksimirom.

Na žalost igrača i navijača, nije riječ o novom stadionu kojeg već dugo priželjkuju već je riječ o izgradnji nove istočne tribine! 

Potres je prije godinu dana oštetio maksimirski stadion, posebno istočnu tribinu koja je neupotrebljiva i opasna za okolinu pa je Grad Zagreb, koji je vlasnik stadiona, odlučio srušiti navedenu tribinu. Postojala je mogućnost sanacije, ali ova druga opcija je isplativija, smatraju iz Grada.

Različite su se ideje iznosile oko gradnje i sanacije maksimirskog stadiona, ali istočna je tribina prioritet. Budući da je stradala u potresu i nije sigurna za primanje gledatelja, najbolje je rješenje da se sruši, a istodobno da se pokrene postupak izrade arhitektonskog nacrta za gradnju nove - rekla je za Jutarnji list Jelena Pavičić-Vukičević koja nakon smrti Milana Bandića vrši dužnost gradonačelnice Zagreba.

Rušenje bi trebalo početi što prije, ali i dalje nije poznato koliki trošak će biti. 

Dinamo se već godinama nada novom stadionu, postojale su razne ideje o izgradnji nacionalnog stadiona na kojem bi ‘modri‘ igrali još dok je Milan Bandić bio živ, no zasad Grad ne razmišlja o tome već želi obnoviti Maksimir koji je izgrađen prije više od 100 godina. 

A kada će ‘modri‘ dobiti novi stadion, to očito ovisi samo o njima i potencijalnim investitorima, prenose 24sata.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:49