Article_Top_970x250

Grad Split postavio ultimatum: Bit ćemo domaćini ako nam se HNS ispriča

trakavica oko domaćinstva

Grad Split postavio ultimatum: Bit ćemo domaćini ako nam se HNS ispriča

lip 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via 24sata.hr

Utakmica s Mađarima igra se 10. listopada, domaćin bi trebao biti Split, ali Grad traži korjenite promjene u odnosu HNS-a prema njima. Samo je dva puta u 20 godina reprezentacija igrala u Splitu, jednom bez navijača.

Želimo biti domaćini protiv Mađarske, ali HNS se o svemu mora dogovoriti s Hajdukom. A nama ispričati... poruka je to koju su poslali predstavnici Grada Splita nakon što su raspravljali o domaćinstvu kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo između Hrvatske i Mađarske.

Utakmica s Mađarima igra se 10. listopada, a domaćinstvo je dodijeljeno Splitu. Međutim, i Hajduk i Grad Split su nakon donošenja odluke poručili kako njih nitko nije obavijestio ni o čemu.

Hrvatski nogometni savez zapravo ni ne treba dopuštenje Hajduka za organizaciju utakmice, jer Poljud je ipak gradski stadion, ali im treba zeleno svjetlo Grada. Zbog toga su sve su oči u srijedu bile uprte prema sjednici Gradskog vijeća koje se trebalo konačno očitovati o svemu, ali oni su se mudro izvukli, pokušavajući se ne zamjeriti ni jednoj ni drugoj strani. Samo su poručili - neka se oni međusobno dogovore. 

O održavanju utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu su poslali službenu izjavu, a nju prenosimo u cijelosti:

Gradsko vijeće Grada Splita želi dolazak hrvatske nogometne reprezentacije u naš grad i odigravanje službene kvalifikacijske utakmice protiv reprezentacije Mađarske na Gradskom stadionu Poljud.

Gradsko vijeće Grada Splita traži od Hrvatskog nogometnog saveza korjenitu promjenu dosadašnjeg odnosa vodstva Hrvatskog nogometnog saveza prema Gradu Splitu i Hrvatskom nogometnom klubu Hajduk, koji se najbolje ogleda u činjenici što je hrvatska nogometna vrsta u službenim utakmicama u Splitu gostovala svega dva puta u posljednjih 20 godina, od čega jednom bez publike.

Zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema našem gradu i klubu potrebna je isprika Hrvatskog nogometnog saveza, kao čin dobre volje i korak prema ozdravljenju hrvatskog nogometa i jačanju zajedništva.

U interesu hrvatskog nogometa tražimo od Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduk žuran dogovor na zajedničkom sastanku, uz nazočnost predstavnika Grada Splita, a sve u svezi postizanja rješavanja brojnih devijacija i nagomilanih problema koji duže vrijeme opterećuju hrvatski nogomet, kao i zajedničkog dogovora vezano za organizaciju željenog nogometnog susreta u našem Gradu Splitu, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250