StoryEditor

Grad Mostar potpisao Protokol o suradnji s Centrom za zaštitu životinja

Piše D  /  25.06.2019., 08:06h

Grad Mostar potpisao je 20. lipnja Protokol o suradnji s Centrom za zaštitu životinja Animal Care Center Mostar koji ima za cilj trajno i humano rješavanje problema pasa lutalica na području HNŽ-a, sukladno Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja BiH, kao i drugim lokalnim zakonima i EU standardima. 

Svi oni koji imaju svoje kućne ljubimce i koji na području Grada Mostara primijete pse lutalice bez markice (koji nisu veterinarski obrađeni) mogu se obratiti Centru za zaštitu životinja Animal care Center sa sjedištem u Ulici fra Didaka Buntića br. 144 Mostar, priopćeno je iz Služba za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara. 

Centar za zaštitu životinja Animal Care Center Mostar će putem Protokola suradnje s Gradom Mostarom vršiti besplatnu kastraciju/sterilizaciju svih vlasničkih pasa i pasa lutalica u cilju stabilizacije njihovog daljnjeg razmnožavanja i stvaranja novih generacija napuštenih pasa lutalica. 

Isto tako, građani Mostara mogu se obratiti Službi za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara za obavljanje živoderskih (kafilerijskih) usluga sukladno Zakonu o komunalnoj djelatnosti HNŽ-a, gdje se podrazumijevaju poslovi stalnog i sigurnog uklanjanja leševa životinja sa javnih površina, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:18