MOSTAR, 5. rujna (FENA) - Događaj ”Kava na zidiću”, čiji je cilj spojiti građane s urbanom kulturom i razgovarati o urbanoj umjetnosti, održan je u ponedjeljak u sklopu Street Arts Festivala u Vukovarskoj ulici, na lokaciji gdje se stvara još jedna mostarska ulična galerija. (Foto FENA/Tomislav Glamuzina)TOMISLAV GLAMUZINA -
StoryEditor
uklanjanje skulptura

Grad Mostar podržava sve pojedince i organizacije koje nastoje poboljšati kulturni sadržaj

Piše desk  /  16.09.2022., 15:57h

Grad Mostar oglasio se u petak priopćenjem za javnost u kojem pojašnjava situaciju oko uklanjanja skulptura sa zgrade preko puta Narodnog pozorišta Mostar.

Naime, skulpture su postavljene u sklopu Street Arts Festivala na privatni objekt i vlasnik objekta ih je potom uklonio. Također je važno naglasiti kako u uklanjanju skulptura nisu sudjelovale službe Grada Mostara, stoji u priopćenju.

Kako je istaknuto, Grad Mostar još jednom želi zahvaliti svim umjetnicima koji su sudjelovali u Street Arts Festivalu i obogatili naš grad vrijednim galerijama na otvorenom.

Podsjećaju kako je Street Arts Festival podržao i gradonačelnik Mario Kordić koji je tom prilikom pozdravio sve napore pojedinaca i organizacija koje nastoje poboljšati kulturni sadržaj u Mostaru.

"Organizatorima poručujem da imaju punu podršku Grada. Idemo oslikati Mostar da nam bude lijep, šaren, pun murala, slika i pozitivnih poruka. S organizatorima sam također razgovarao o tome gdje bi možda našli nekakav prostor koji bi bio u stalnoj postavci gdje bi se mladi ljudi družili i pokazivali svoje kreativne sposobnosti“, kazao je Kordić.

Dnevnik.ba

30. studeni 2022 00:48