StoryEditor

Grad Mostar neće isplaćivati odštetu prouzročenu olujnim nevremenom

Piše D  /  30.05.2019., 05:05h

Načelnik stožera Predrag Šupljeglav kazao je kako su štete i posljedice olujnog vjetra u Mostaru bile ozbiljne, ali po svim parametrima nije bilo uvjeta za proglašenje prirodne i druge nesreće, pa će tako Grad Mostar u slučaju podnošenja zahtjeva za isplatu šteta takve zahtjeve odbijati.

Od ukupne procijenjene štete 1.633.236 maraka odnosi se na građevinske objekte, 123.566 maraka na motorna vozila, a 210.755 maraka na plastenike i ostalo, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostar, prenosi Fena.

"Nakon rasprave jednoglasno je usvojena Odluka o korištenju sredstava predviđenih u Proračunu za otklanjanje posljedica prirodnih i drugih nesreća. Stožer je usvojio i Plan korištenja sredstava zaštite i spašavanja za 2019. Koji je urađen u skladu sa važećim propisima u njemu je razrađena raspodjela kako tekućih sredstava tako i prenesenih sredstava", navodi se dalje u priopćenju.

Na sjednici je posebno razmatrana točka dnevnog reda "Pripreme za ljetnu sezonu". Član stožera i zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Grada Mostara Petar Jurić izvijestio je kako je postrojba obučena i spremna da uz materijalna sredstva te s ukupno 68 vatrogasaca i 23 vozila odgovori zadaćama koje budu pred njom.

Sjednicom Stožera civilne zaštite Grada Mostara predsjedao je zapovjednik Stožera i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:59