Article_Top_970x250

Grad Mostar neće isplaćivati odštetu prouzročenu olujnim nevremenom

Šteta procijenjena na dva milijuna KM

Grad Mostar neće isplaćivati odštetu prouzročenu olujnim nevremenom

svibnja 30, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ukupna šteta koju je krajem veljače u Gradu Mostaru uzrokovao olujni vjetar procijenjena je na 2,04 milijuna maraka, a Grad Mostar tu štetu pravnim i fizičkim osobama nema obveze izmiriti s obzirom da u tom periodu nije proglašeno stanje prirodne i druge nesreće, rečeno je na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Mostara.

Načelnik stožera Predrag Šupljeglav kazao je kako su štete i posljedice olujnog vjetra u Mostaru bile ozbiljne, ali po svim parametrima nije bilo uvjeta za proglašenje prirodne i druge nesreće, pa će tako Grad Mostar u slučaju podnošenja zahtjeva za isplatu šteta takve zahtjeve odbijati.

Od ukupne procijenjene štete 1.633.236 maraka odnosi se na građevinske objekte, 123.566 maraka na motorna vozila, a 210.755 maraka na plastenike i ostalo, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostar, prenosi Fena.

"Nakon rasprave jednoglasno je usvojena Odluka o korištenju sredstava predviđenih u Proračunu za otklanjanje posljedica prirodnih i drugih nesreća. Stožer je usvojio i Plan korištenja sredstava zaštite i spašavanja za 2019. Koji je urađen u skladu sa važećim propisima u njemu je razrađena raspodjela kako tekućih sredstava tako i prenesenih sredstava", navodi se dalje u priopćenju.

Na sjednici je posebno razmatrana točka dnevnog reda "Pripreme za ljetnu sezonu". Član stožera i zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Grada Mostara Petar Jurić izvijestio je kako je postrojba obučena i spremna da uz materijalna sredstva te s ukupno 68 vatrogasaca i 23 vozila odgovori zadaćama koje budu pred njom.

Sjednicom Stožera civilne zaštite Grada Mostara predsjedao je zapovjednik Stožera i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250