StoryEditor
sanacija

Grad Mostar dobio Okolišnu dozvolu za Deponiju

Piše desk  /  18.01.2023., 19:22h

Federalno Ministarstvo okoliša i turizma izdalo je okolišnu dozvolu J.P. Deponija d.o.o. Mostar, što još jednom potvrđuje kako su napravljene sve potrebne aktivnosti kako bi se započeo proces sanacije Deponije, potvrdio je to gradonačelnik Mostara Mario Kordić na svojoj facebook stranici.

U ponovnom postupku koje je uvjetovano presudom Kantonalnog suda u Sarajevu utvrđeno je kako su ispunjeni svi uvjeti na temelju kojih je izdana nova Okolišna dozvola s danom 16.01. 2023., prenosi RTV Herceg Bosne.

Sve navedeno potvrđuje kako su stvorene pravne pretpostavke i mogućnost za početak sanacije postojeće deponije Uborak – Buđevci, kako bismo konačno riješili ovaj izazov koji godinama muči sve žitelje Mostara. Budući da smo prošli kroz proces višerazinske koordinacije, uključenja svih strana i konačno preispitivanje ranijih dozvola, očekujem da sada krene proces sanacije. Svaki sljedeći eventualni pokušaj opstrukcije ovog procesa bio bi protiv svih građana Mostara, objavio je na svojoj facebook stranici mostarski gradonačelnik.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 13:31