StoryEditor
ZHŽ

Grad Ljubuški subvencionira četiri privatna vrtića s 80.000 KM

Piše fena  /  11.04.2023., 18:05h

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić s predstavnicama privatnih dječjih vrtića, koji imaju sjedište na području spomenutog grada, potpisao je u utorak u Gradskoj upravi u Ljubuškom ugovore o njihovom subvencioniranju.

Četiri privatna vrtića "Oblačić", "Petar Pan", "Jelenko" i "Bubamara", koji su ispunili uvjete po prethodno objavljenom javnom pozivu, dobit će po 20.000 KM svaki, odnosno 80.000 KM ukupno.

Grad Ljubuški uveo je mjera potpore privatnim vrtićima 2021. godine, nakon što su odlukom Gradskog vijeća Ljubuški za 50 posto smanjene cijene gradskog vrtića, koji je time postao najjeftiniji vrtić u Hercegovini.

S obzirom da gradski vrtić ima ograničene kapacitete, donesena je odluka o sufinanciranju privatnih vrtića kako bi se smanjile razlike u cijenama između njih i gradskog vrtića.

Odluka o pomoći u radu od po 20 tisuća KM svakom vrtiću također je značajna iz razloga što su se vrtići koje subvencionira Grad Ljubuški obvezali da u ovoj godini neće povećavati mjesečne cijene za pružene usluge predškolskog odgoja i obrazovanja te dnevne brige o djeci, priopćio je Grad Ljubuški.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 23:22