Article_Top_970x250

Grad Ljubuški i HERAG zajedno u projektu očuvanja kulturne baštine

zhž

Grad Ljubuški i HERAG zajedno u projektu očuvanja kulturne baštine

lis 22, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Partnerski ugovor na projektu Heritage Revived (očuvanje, valorizacija i promocija kulturne baštine na periferiji urbanih područja) između Grada Ljubuškog i Razvojne agencije Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) HERAG potpisan je u četvrtak u zgradi Gradske uprave.

Ugovor su potpisali v.d. gradonačelnika Grada Ljubuškog Vedran Markotić i ravnatelj Razvojne agencije ZHŽ-a HERAG Rade Luburić, prenosi Fena.

Projekt Heritage Revived provodi se u sklopu programa Interreg IPA CBC programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020. ukupne vrijednosti 1,965.441,19 eura.

Od tog iznosa u obnovu badema tvrđave herceg Stjepana uložiti će se 432.000 eura, a u posjetiteljski centar na Gračinama 318.000 eura, objavili su iz Grada Ljubuškog.

Projekt se bavi zajedničkim prekograničnim izazovom integriranja u ponudu održivog kulturnog turizma i upravljanja lokalitetima kulturne baštine, posebno onim arheološkim koji su smješteni na periferiji urbanih područja, koja su često fizički ugrožena, zanemarena, nepristupačna ili slabo dostupna, a koja su slabo predstavljena i promovirana.

Glavni cilj projekta je diverzificirati i promovirati kulturnu turističku ponudu povijesnih gradova zajedničkom izgradnjom kapaciteta u upravljanju kulturom i turizmu iskustva, novim i poboljšanim turističkim objektima i turističkoj infrastrukturi.

Nakon potpisa Ugovora upriličen je posjet tvrđavi herceg Stjepana te su obiđeni radovi na predmetnoj lokaciji, koji se provode u okviru projekta FORT-NET.

Dnevnik.ba