Article_Top_970x250

Grad Livno raspisao poziv za dodjelu plastenika s dodatnom opremom

HBŽ

Grad Livno raspisao poziv za dodjelu plastenika s dodatnom opremom

ožu 25, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(Ilustracija)

Grad od budućih partnera očekuje da će sufinancirati 20 posto sredstava od nabavne cijene plastenika s pratećom opremom (497,00 maraka) i da će proći edukaciju iz oblasti plasteničke proizvodnje

U okviru projekta Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih kroz proizvodnju povrća u plastenicima, gradonačelnik Livna Luka Čelan raspisao je javni poziv za dodjelu plastenika od 100 m2 s dodatnom opremom.

Kako se ističe u pozivu, pravo sudjelovanja imaju socijalno i materijalno ugrožene osobe i mladi s područja Grada Livna, prenosi Fena.

Osobe koje se odluče za ovu aktivnost moraju potpisati izjavu da ne posjeduju plastenik u svom vlasništvu, zatim da će dobiveni plastenik zadržati u vlasništvu najmanje tri godine od potpisivanja ugovora, te da u posljednje tri godine nisu ostvarili pravo na donaciju, dodjelu ili sufinanciranje nabavke plastenika od općine, ministarstva, humanitarnih i drugih organizacija.

Pored toga, Grad od budućih partnera očekuje da će sufinancirati 20 posto sredstava od nabavne cijene plastenika s pratećom opremom (497,00 maraka) i da će proći edukaciju iz oblasti plasteničke proizvodnje.

Za spomenuti projekt Humanitarna organizacija "LDSC" i Grad Livno osiguravaju po 40 posto potrebnih sredstava.

Poziv ostaje otvoren do 8. travnja 2019. godine do 16 sati.

Dnevnik.ba

Tagovi: