StoryEditor

Grabar Kitarović: Voljela bih da BiH ne zaboravi tko im je pružio ruku u najtežim danima

Piše D  /  01.08.2019., 07:08h

akademija održana je u Ministarstvu obrane u prigodi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluje" na kojoj je promaknuto 266 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, a više od 100 ih je dobilo nagradu i pohvalu.

"Pogled na sve vas ispunjava me posebnim ponosom. Vidjeti mlade ljude koji su spremni nastaviti put hrvatskih branitelja u službi domovini jamči nam da i u ovim burnim vremenima punih novih izazova na braniku Hrvatske stoje zaštitnici njezine slobode, sigurnosti i budućnosti", rekla je Grabar-Kitarović promaknutim i nagrađenim vojnicima.

Istaknula je kako je vojno-redarstvena akcija "Oluja" bila prekretnica koja je označila dolazak mira ratom izmučenoj Hrvatskoj te da su nakon nje slijedile operacije u Bosni i Hercegovini, gdje su hrvatske snage uz velike žrtve slomile srpsku agresiju te spriječile nove Srebrenice.

"Upravo je ‘Oluja‘ spasila BiH i voljela bih da naši susjedi nikada ne zaborave tko im je pružio ruku u najtežim danima", poručila je predsjednica, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 17:02