StoryEditor

Grabar Kitarović u Albaniji je upozorila na veliki problem

Piše D  /  18.07.2018., 09:07h

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović započela je trodnevni službeni posjet Albaniji. Prvoga dana, nakon svečanog dočeka, u Tirani je razgovarala s albanskim predsjednikom Ilirom Metom. Nema mnogo otvorenih pitanja između dvije zemlje, no velik su problem goleme količine otpada koje s divljih odlagališta u Albaniji svake godine zatrpavaju našu obalu.

Suradnja Hrvatske i Albanije proširena je na pitanje zaštite okoliša i na upravljanje onečišćenjem, rekao je Meta. "Ovo je prilika da izrazim zahvalnost Hrvatskoj na potpori koju je pružila zajedničkom projektu s UNDP-om koji uključuje upravljanje morem i onečišćenjem obale", kazao je.

"Postoji jedno veoma važno pitanje: onečišćenje otpadom, koje svake godine u zimskim mjesecima donose vjetrovi i morske struje iz susjednih jadranskih zemalja, uključujući Albaniju, a završava na hrvatskoj obali. Okoliš je i jedno od najkompleksnijih područja u procesu pristupanja Europskoj uniji i Hrvatska je spremna podijeliti svoje znanje i iskustvo, pa i ono u korištenju fondova Europske unije", kazala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Dnevnik.ba

 

20. travanj 2024 18:16