Article_Top_970x250

Grabar Kitarović se Vučiću ispričala zbog neugodnosti: "To je bila manjina, većina Hrvata želi razgovor sa Srbijom"

Vučić se nada boljim odnosima

Grabar Kitarović se Vučiću ispričala zbog neugodnosti: "To je bila manjina, većina Hrvata želi razgovor sa Srbijom"

velj 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Večera za uzvanike na Pantovčaku bila je zatvorena za medije. Njen početak smjele su snimiti samo kamere Tanjuga i HRT-a.

Snimljen je dolazak i sjedanje za stol, a kada je Kolinda počela držati govor kamere su se ugasile. Kako prenosi Tanjug onda je, između ostalog, kazala kako je čula da je i u Srbiji najbitnije biti dobar domaćin.

"Isti je slučaj i kod nas. Moja majka se uvijek trudila da gosti koji dolaze kod nas ne odu poslije na roštilj", našalila se Kolinda koja se osvrnula i na natpis na svom rukavu o čemu su pisali svi srpski i hrvatski mediji. Naime, na njenim rukavima pisalo je na glagoljici HRABROST.

"Nadam se da će sljedeći put pisati - mudrost", komentirala je Kolinda te dodala da je ona fan motivacijskih poruka. Podsjetimo, kako je tijekom Vučićeve inauguracije nosila sako na čijem je rukavu bila ispisana riječ-  ljubav. 

Grabar Kitarović se ispričala

Kako prenosi RTS, Kolinda se Vučiću i delegaciji ispričala ako su doživjeli neku neugodnost te dodala da se radi o manjini, a da većina Hrvata želi razgovore i dogovor.

Vučić se nada boljim odnosima

Vučić je na večeri pred uzvanicima kazao kako je gostoprimstvo na visokom nivou te pozvao Kolindu u Srbiju poručujući joj da će se uvjeriti u srpsko gostoprimstvo. Dodao i je i da ne brine za proteste koji su održani u Zagrebu te da je zadovoljna što u srpskim medijima nije bilo negativnog na račun Hrvata povodom posjeta. 

Vučić se našalio da je nazvao ministra Aleksandra Vulina i poručio mu da i za njega vrijedi 100 dana šutnje na teme iz prošlosti, objavio je Tanjug.

Na svečanu večeru pozvani su i brojni srpski i hrvatski gospodarstvenici, predstavnici javnog i kulturnog života, kao i vjerski vjerodstojnici. Među njima bio je i srpski glumac Miki Manojlović.

Andrej Plenković nije bio na večeri, on je već ranije najavio kako neće moći prisustvovati.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250