StoryEditor

Grabar-Kitarović komentirala Milanovićevu kandidaturu

Piše D  /  18.06.2019., 02:06h

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović kratko je iz Estonije komentirala ulazak bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića u utrku za Pantovčak, rekavši da se svatko tko zadovoljava uvjete iz Ustava ima pravo kandidirati.

"Kao što sam i ranije rekla svatko u Hrvatskoj tko zadovoljava uvjete iz Ustava Republike Hrvatske ima se pravo kandidirati", rekla je kratko u izjavi novinarima, koje se ranije iz predsjedničina okruženja zamolili da je ne ispituju kada ona ima namjeru objaviti kandidaturu.

Danas je premijer Andrej Plenković kazao da će Grabar-Kitarović imati snažnu podršku HDZ-a za drugi mandat, a zašto još nije objavila kandidaturu, ni on ne zna. 

SDP je u ponedjeljak odlučio da će njihov predsjednički kandidat biti Milanović, koji je ušavši u utrku uz slogan "Predsjednik s karakterom" kazao da želi biti predsjednik moderne, progresivne, znatiželjne i otvorene Hrvatske. 

Iako je rekao da neće komentirati mandat aktualne predsjednice, rekavši da će to nakon četiri i pol godine ocijeniti ljudi, ipak je dodao da bi se u slučaju njegove pobjede "prema Hrvatskoj odnosili s više poštovanja"  "Ne zato što to osobe koje koje vode Hrvatsku ne žele, nego zato što to ne znaju", ocijenio je, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:59