Article_Top_970x250

Govedarica: Odazvat ćemo se Dodikovom pozivu za sastanak

LIDER SDS-A

Govedarica: Odazvat ćemo se Dodikovom pozivu za sastanak

ožu 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: N1

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je danas da će se odazvati pozivu lidera SNSD-a Milorada Dodika za sastanak koji će biti održan 25. ili 26. ožujka, a da će odluke o svemu donositi Glavni odbor stranke.

Govedarica je rekao da sa SNSD-om neće pregovarati o formiranju Vijeća ministara BiH i da ne želi razgovor o nekoj podjeli funkcija.

"Zaključcima Glavnog odbora SDS svojevremeno smo jasno rekli da želimo razgovarati sa svim parlamentarnim političkim organizacijama iz Republike Srpske na državnoj razini, razgovarati, a ne pregovarati", rekao je Govedarica novinarima u Bijeljini gdje je danas sudjelovao u radu Političke akademije SDS-a.

On je naveo da očekuje ozbiljan razgovor o problemima u Republici Srpskoj i o strateškim politikama, odnosno ciljevima kojima stremi Srpska.

"Mi ćemo čuti što konkretno u ovom slučaju nudi SNSD. Nisam za to da razgovaramo o nekim podjelama funkcija, mene to ne zanima, zanimaju me strateške politike Republike Srpske na državnoj razini vlasti", rekao je Govedarica.

Govedarica je negirao da je stranački funkcioner Mirko Šarović rekao da se neće odazvati sastanku o formiranju vlasti.

"Potrebna nam je komunikacija, jer samo tako možemo doći do rješenja, a kada nemamo komunikaciju ili je ona svedena na lošu razini, dolaze problemi", ocijenio je Govedarica.

Govoreći o pozivu na suradnju SDS-a i SDP-a o zajedničkom djelovanju na razini BiH, Govedarica je naveo da se o tome razgovara i da je jedna od tema definisanje određenih zakonskih akata koji su potrebni i Republici Srpskoj i Federaciji BiH, kao što je Izborni zakon BiH.

Dnevnik.ba