Article_Top_970x250

Gotovo polovica hotela od Herceg Novog do Ulcinja ima samo jednog zaposlenog radnika

sumnjivo

Gotovo polovica hotela od Herceg Novog do Ulcinja ima samo jednog zaposlenog radnika

svibnja 08, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Ranko Šuvar/Cropix

Svi koji su automobilom prošli Jadranskom magistralom od Herceg Novog do Ulcinja, moraju se složiti da je crnogorska obala predivna. Predivne pejzaže narušavaju jedino ogromni hotelski kompleksi, neki još iz vremena Jugoslavije, u druge su nedavno investirali Rusi, omiljeni strani gosti Crnogoraca. 

Crna Gora je mala zemlja s nešto više od 600.000 stanovnika, no na njenom se malenom teritoriju nalazi čak 310 hotela (a gradi ih se još). Od tih 310 hotela, njih čak 147 ima samo jednog zaposlenog, pokazali su najnoviji podaci koje je otkrio podgorički dnevni list Dan. Ranko Šuvar/Cropix

FOTO: Ranko Šuvar/Cropix

Taj jedan siroti zaposleni Crnogorac u hotelu mora posjedovati impozantne vještine multitaskinga, odnosno obavljati više različitih poslova, od menadžera i recepcionera do kuhara i konobara. Kršni Crnogorac sam zaposlen u hotelu potom mora uskočiti u kostim francuske sobarice i počistiti sobe stotina gostiju hotela. Situacija bi bila kao iz vica, no ostali radnici najvjerjatnije posluju na crno ili u sivoj zoni. 

Slijede inspekcije 

Temu je komentirao i crnogorski ministar turizma Pavle Radulović koji je ustvrdio da u Crnoj Gori ima hotela koji posluju pod sumnjivim okolnostima i da će njihovo poslovanje biti predmet inspekcija. Ranko Šuvar/Cropix

FOTO: Ranko Šuvar/Cropix

"Mi smo prošlu godinu potrošili u jednoj veoma ozbiljnoj poslovnoj analizi i napravili smo popis hotela na osnovu njihovih završnih računa. Neki od njih imaju sumnjivo mali broj zaposlenih u odnosu na broj gostiju, ali i sumnjivo mali broj prijavljenih gostiju u odnosu na kapacitete", rekao je Radulović.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250