StoryEditor

Gotovina: Narod će na izborima reći kome daje prioritet

Piše D  /  13.09.2019., 04:09h

Posebni savjetnik ministra obrane umirovljeni general Ante Gotovina izjavio je u petak u Udbini odgovarajući novinarima na pitanje kojeg predsjedničkog kandidata podupire kako se "svatko ima pravo kandidirati, a narod će reći na izborima kome daje prioritet".

Na novinarsko pitanje hoće li u predsjedničkoj kampanji poduprijeti prijatelja Zorana Milanovića ili predsjednicu Grabar-Kitarović i je li znakovito što je danas ovdje s njom, ili možda Miroslava Škoru, Gotovina je odgovorio da - što je više prijatelja,  čovjeku neprijatelj ne treba.

"Svatko se ima pravo kandidirati, svatko ima pravo izaći na izbore, a narod će reći kome daje prioritet", rekao je. Na pitanje zašto je neutralan odgovorio je da je bio vojnik, da je sada bivši vojnik te da se bavi svojim poslom koji je odabrao.   

 

Hrvatska vojska gradila se u hodu

Ante Gotovina rekao je novinarima također da se Hrvatska vojska gradila u hodu, s problemima na terenu te da je trebalo stvoriti vojnika sposobnog da u cijelosti izvrši borbenu zadaću i da se po mogućnosti vrati kući. Istaknuo je da je bilo srčanih i hrabrih ljudi, ali ih se trebalo pripremiti za finalne ratne operacije koje su nam omogućile da danas živimo u sigurnoj i slobodnoj zemlji.

Za Hinu je rekao da snaga vojske izlazi iz kvalitetnog časnika i mladog časnika i taj je kadar Hrvatska vojska trebala te da je nakon obuke u Šepurinama Hrvatska vojska imala znatno bolji manevar u prostoru nego ranije. Također, zbog prisutnije discipline, bilo je manje žrtava i manje kolateralnih žrtava.  Disciplina se je odražavala i na čuvanju tajne. Neprijatelj je prisluškivao komunikacije hrvatskih branitelja, te je bilo važno uspostaviti strogu disciplinu jer, kako je rekao Gotovina, „tajna ideja prestaje biti tajna čim se podjeli s nekim, i o tome se trebalo voditi računa“.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:04