Article_Top_970x250

Gorica Dodik: Stranci i Muslimani nam prekrajaju povijest uz pomoć domaćih izdajnika SDS i PDP

društvene mreže

Gorica Dodik: Stranci i Muslimani nam prekrajaju povijest uz pomoć domaćih izdajnika SDS i PDP

sij 21, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nakon žustre i burne reakcije srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika povodom današnje odluke Središnjeg izbornog povjerenstva da se ponište Lokalni izbori u Doboju i Srebrenici, zbog uočenih niz neregularnosti, oglasila se i njegova kćerka Gorica Dodik.

Odnedavno izuzetno aktivna na Twitteru, Gorica je putem ove društvene mreže poručila:

- Stranci u BiH zajedno sa muslimanima prekrajaju nam povijest, uništavaju tradiciju, obezvrjeđuju vjeru, podmeću njihove vrijednosti pod normalno, izazivaju ratove, raspiruju mržnju. A ovi izdajnici iz SDS i PDP im to sve sprovode u djelo!!!

Podsjećamo, ni gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, nakon današnjeg sastanka sa Dodikom, nije krio revolt zbog odluke SIP-a te je, između ostalog, prokomentirao da je danas „nezakonito izabran SIP donio nezakonitu odluku u nezakonitom roku“, ali i ultimativno poručio:

- Obećavam vam da SIP neće birati vlast u Doboju. Građani su prepoznali to okupljanje i stabilnost u nama!

A druge strane, iz jednog dijela Federacije stižu sasvim drugačije poruke, uz neskriveno zadovoljstvo zbog ponavljanja izbora na ukupno 26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta u odsustvu za nivo načelnika i Skupštine općine Srebrenica, te poništavanje izbora na 89 redovnih biračkih mjesta za nivo gradonačelnika i Skupštine grada Doboj.

Dnevnik.ba