StoryEditor
brjansk

Gori važan ruski naftovod

Piše desk  /  25.04.2022., 06:59h
Ogroman požar izbio je u skladištu nafte u ruskom gradu Brjansku, javile su ruske novinske agencije, pozivajući se na ministarstvo.

Još uvijek nema više detalja. Zasad nema neposrednih naznaka da je požar povezan s ratom u Ukrajini. Radi se o iznimno važnom naftovodu kojim se ruska nafta prevozi u Europu.

“Ministarstvo za izvanredne situacije potvrdilo je požar. Postoji i potvrda da se radi o spremnicima za gorivo", izvijestio je TASS, pozivajući se na vladin ured za medije.

Rusko Ministarstvo za izvanredne situacije u Brjansku primilo je dojave o požaru u 2 sata ujutro po moskovskom vremenu, navodi TASS, nakon čega su na mjesto događaja poslane spasilačke ekipe koje su potvrdile da je požar gori skladištu nafte.

Rusi su već sredinom travnja optužili Ukrajince za helikopterski napad u ovoj regiji. Bilo je to samo nekoliko dana nakon što su Ukrajinci Ruse optužili za helikopterski napad na skladište goriva u susjednoj regiji Belgorod.

Brjansk je grad koji se nalazi oko 150 kilometara sjeveroistočno od ukrajinske granice. Od Moskve je udaljen 380 kilometara.

Dnevnik.ba

01. listopad 2023 00:12