StoryEditor

Goran Čerkez: Manjina je ugrozila većinu!

Piše D  /  20.06.2020., 09:06h

On je naglasio da je jedino što preostaje u uvjetima rasta broja pozitivnih slučajeva - pojačan angažman inspekcija i službi koje kontroliraju poštivanje mjera.

‘‘Očigledno većina, možda ne većina, ali manjina koja ugrožava većinu, nije svjesna i ne pridržava se mjera koje su preporučene. Jedino što preostaje je angažman inspekcija i službi koje bi to morale da kontroliraju. Pozvao bih ugostitelje i ljude iz privrede da poštuju sve mjere i da oni djeluju na svoje kolege. Nemamo namjeru zatvarati se u sustav koji je bio, ali će se sami zatvoriti. Neki su zatvoreni. Zato što u tim institucijama imamo problem s korona virusom‘‘, ispričao je Čerkez.

Potom je dodao da je rast broja zaraženih bio očekivan.

‘‘Činjenica je da mi jesmo očekivali jer kad popustite mjere, u svim zemljama imamo taj porast i to nije blag porast. U mnogim zemljama to raste. Neću govoriti o drugom valu je nismo iz prvog izašli, ali imamo virus tu, imamo porast. Pozvao bih posebno starije osobe da sami sebi kroje mjere i da izlaze što manje. Da izlaze s maskama i da imaju što manje kontakta i kad imaju kontakt, da bude na distanci. Molio bih i mlađe da se odgovornije ponašaju‘‘, dodao je.

O nošenju maske...

‘‘Ja bih preporučio svakome da nosi masku cijelo vrijeme, da drži distancu i održava higijenu, pere ruke‘‘, rekao je gost N1.

Posljednjih dana, podsjećamo, evidentiran je veliki rast broja osoba zaraženih korona virusom u Bosni i Hercegovini.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:43