StoryEditor
slovenski premijer

Golob: "Slovenija ne želi biti prijateljska država BiH, već najveća saveznica"

Piše fena  /  13.03.2023., 12:53h

Premijer Republike Slovenije Robert Golob poručio je da se jasno i iskreno promijenila atmosfera u Bruxellesu kada je riječ o Bosni i Hercegovini te da je kandidatski status povijesna šansa za BiH.

Premijer Golob doputovao je danas u službeni posjet Bosni i Hercegovini, a na platou ispred zgrade institucija BiH, uz vojne počasti, dočekala ga je predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto

 - Slovenija ne želi biti prijateljska država BiH, već najveća saveznica - istaknuo je.

Kazao je da Slovenija želi stabilnost u ovom djelu Europe, zbog ekonomskih odnosa među državama, ali i zbog prošlosti.

Istaknuo je da se u Sloveniji dogodila važna promjena unutar države te da se intenzivirao princip solidarnosti među narodima i političke suradnje, jer se samo tako može doći do napretka.

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto kazala je da BiH sa Slovenijom ima tradicionalno dobre odnose, posebno ekonomske te je zahvalila na svemu što čine za BiH u smislu euroatlantskih integracija.

- To je nešto što BiH znači, u formalno pravnom smislu  smo bliže korak obitelji EU. Mjesto BiH je u europskoj obitelji - kazala je Krišto.

Golob i Krišto su, između ostalog, razgovarali o kandidatskom statusu BiH, bilateralnim odnosima, mogućnostima unaprjeđenja, kao i regionalnoj suradnji.

Nakon sastanka s Krišto, Golob će  se susresti s članovima Predsjedništva BiH kao i članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH te će prošetati kroz stari dio Sarajeva.

Dnevnik.ba

06. prosinac 2023 01:23