StoryEditor

Godišnjica terorističkog napada na policijsku postaju u Bugojnu

Piše D  /  27.06.2019., 12:06h

Ovo je poručeno danas iz Bugojna gdje je, na prigodan način, obilježena još jedna godišnjica terorističkog napada na Policijsku postaju Bugojno, u kojem je smrtno stradao policajac Tarik Ljubuškić, a teško povrijeđena policajka Edina Hindić.

Lakše povrede zadobilo je tada šest policajaca, dok je na objektu Policijske uprave Bugojno, okolnim zgradama i vozilima na obližnjim parkinzima, počinjena velika materijalna šteta.

-Poručujemo Tarikovoj obitelji da nisu sami, i da suosjećamo s njima. Zahvaljujući izuzetnoj profesionalnosti policijskih službenika PU Bugojno, izvršitelj terorističkog napada je uhićen, izveden pred lice pravde, i osuđen – kazao je u obraćanju nazočnima glasnogovornik MUP-a SBŽ-a Hasan Hodžić.

Po njegovim riječima, obilježavanjem devete godišnjice terorističkog napada na Policijsku postaju u Bugojnu poslana je jasna poruka o spremnosti policije da se suprotstavi i najvećim izazovima današnjice.

-Ovo je još jedna opomena svima nama da borba protiv nasilja nikada ne smije prestati i da policijski službenici moraju biti u potpunosti spremni poduzeti sve što je u njihovoj moći da osiguraju mir i stabilnost na području županije – istaknuo je.

Optuženi za teroristički napad na Policijsku postaju u Bugojnu Haris Čaušević Oks je proglašen krivim za kazneno djelo “terorizam”, te pravomoćno osuđen na kaznu zatvora od 35 godina, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:34