StoryEditor

Godinu dana nakon ubojstva policajaca Tužiteljstvo istragu pokreće iz početka

Piše D  /  12.10.2019., 10:10h

Kako piše “Avaz”, pozivajući se na neimenovane izvore navodno bliske istrazi, policija ni nakon godinu dana nije pronašla vozilo kojim su se 26. listopada 2018. godine na mjesto ubojstva dovezle ubojice, kao ni pušku iz koje su Šehović i Vujinović brutalno likvidirani.

Prema informacijama spomenutog lista od izvora bliskih istrazi, ponovo je formiran tim koji ima zadatak da sve opet “pročešlja” i provjeri sve tragove.

U ovaj tim ponovo su uključena dva županijska tužitelja, pripadnici MUP-a Sarajevske županije i Agencije za istrage i zaštitu BiH, a formiran je i istražni centar u zgradi Tužiteljstva u kojem se prikupljaju svi podaci.

“Avaz” navodi kako to znači da Tužiteljstvo nema niti jedan čvrst dokaz, te da je očito kako su tužitelji i istražitelji, iako je istraga intenzivirana, bili na početku na pogrešnom tragu i da je skoro godinu dana provjera, vještačenja i saslušanja svjedoka bila skoro uzaludna.

Nije pronađen ni crni seat leon, za kojim je policija počela potragu tek nakon četiri dana, a u početku je tragala za crnim golfom pet.

Do sada nije utvrđeno ni što je bilo sa automobilom marke rekston s blinkerima, koji su građani vidjeli na licu mjesta.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:44