Article_Top_970x250

GNK Dinamo tuži roditelje odbjeglog nogometaša Ajdina Hasića

izigrani

GNK Dinamo tuži roditelje odbjeglog nogometaša Ajdina Hasića

pro 06, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Luka Stanzl/Pixsell

"Modri" su ocu talentiranog nogometaša poslali zahtjev za raskidom ugovora i potpisom novog, a natrag su dobili potpisan samo raskid i Ajdin je otišao iz kluba. Sada će njegovi morati na sud

Ajdin Hasić trebao je biti jedan od nositelja Dinamove generacije 2001., ali naprasno je napustio Maksimir. "Modri" klub ipak se ne miri s odlaskom bosanskohercegovačkog krilnog napadača i tužit će njegovu obitelj zbog sumnje u prijevaru i krivotvorenje, piše u priopćenju.

Što se dogodilo? Hasiću je klub u listopadu ponudio produljenje ugovora koji je vrijedio do 2021. Kako je on maloljetan, ugovor je morao potpisati njegov otac, kojem su na kućnu adresu u BiH poslali zahtjev za raskidom starog ugovora te novi. On je, navodno, potpisao samo raskid ugovora i vratio ga na Maksimir i Hasić je postao slobodan igrač.

- Dinamo i obitelj Hasić dogovorili su sporazumni raskid ugovora, a sve ostalo su netočne informacije. Obitelj Hasić nije prevarila Dinamo, nije bilo govora o nekakvom novom ugovoru i to jako dobro znaju u Dinamu. Ako se vratite malo u povijest, lako ćete naći da podatak da se Dinamo htio riješiti tog igrača jer su smatrali da nije bio dovoljno perspektivan - govorio je Davor Radić, odvjetnik obitelji Hasić.

Sportski direktor Marijan Vlak slao je potom dopise u kojem je upozorio igrača da krši pravila i ne dolazi na treninge, ali odvjetnik kaže kako prijestup ne postoji jer je ugovor tada već bio raskinut. Ajdinova majka Azbera tvrdila je kako se klub sjetio njena sina nakon što ga je Real htio dovesti i da mu nije vjerovao od početka.

Sad će o pravoj istini, kako se čini, odlučivati sud.

Priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti:Ovim putem izvještavamo javnost kako je GNK Dinamo, radi zaštite interesa kluba, dao punomoć odvjetnicima da se podnese kaznena prijava protiv obitelji Hasić iz razloga postojanje osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijevare (članak 236. stavak 1 i 2 kaznenog zakona RH) i krivotvorenja (članak 281. stavak 1 kaznenog zakona RH).

Isto tako, pred Arbitražnim sudom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) pokrenut je postupak radi zaštite prava GNK Dinamo.

O ishodu spomenutih prijava javnost će pravrovremeno biti obaviještena službenim komunikacijskim kanalima GNK Dinamo.

Uprava GNK Dinamo

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250