StoryEditor
mup županije sarajevo

Glumac u Sarajevu kažnjen zbog performansa, organizatorica prekršajno prijavljena

Piše desk  /  26.06.2022., 15:09h

Nakon intervencije po pozivu građana, točnije županijskog zastupnika Harisa Zahiragića, pripadnici MUP-a Županije Sarajevo sinoć su prekinuli performans ispred Narodnog kazališta Sarajevo, koji je svojim sadržajem uznemirio građane Sarajeva.

- Održavanje javne priredbe je prekinuto zato što nije bila najavljena u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju u Županiji Sarajevo - kazali su iz MUP-a Županije Sarajevo.

Kako su dalje naveli, "protiv pravne i odgovorne osobe koje je organizator bit će pokrenut prekršajni postupak podnošenjem Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka kod nadležnog Suda zbog kršenja odredbi navedenog zakona".

Radi se o Udrugi za edukaciju i nove inicijative u plesnoj umjetnosti u Bosni i Hercegovini - ZVRK, u kojoj je odgovorna osoba balerina Jasmina Prolić.

Iz MUP-a je također potvrđeno da je Marku Mandiću, koji je obnažen izvodio šestosatni performans na Trgu Susan Sontag pred kazalištem, odmah uručen prekršajni nalog.

- Sudioniku navedene priredbe, M. M. državljaninu Republike Slovenije, nakon konzultacija s dežurnim sucem za prekršaje, izdan je prekršajni nalog zbog činjenja prekršaja iz člana 8. stav 2. točke e) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Sarajevo, te je platio novčanu kaznu, shodno zakonskim odredbama - kazali su iz MUP-a ŽS.

Ovaj član Zakona glasi: Novčanom kaznom od 200 do 600 KM će se kazniti za prekršaj tko na javnom mjestu vrši fiziološku potrebu ili izloži intimne dijelove tijela pogledu drugih.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 12:01