StoryEditor
Popularni sitcom

Gledatelji se žale na Seinfelda na Netflixu: Serija je sada negledljiva

Piše desk  /  04.10.2021., 16:22h
Popularni sitcom Seinfeld od 1. listopada dostupan je na Netflixu, a mnogi gledatelji na društvenim su mrežama izrazili nezadovoljstvo načinom emitiranja serije.

Obožavatelji serije na Twitteru pišu da je Netflix zanemario standardni omjer širine i visine slike emitiranja 3:4 te umjesto toga koristio omjer 16:9. Časopis Rolling Stone piše da taj omjer nudi moderniji izgled, ali gledatelji pišu da im to ne odgovara jer su zbog toga izrezane neke od ključnih i najsmješnijih scena, prenosi Index.hr.

Pri tome su gledatelji naročito istaknuli scenu iz epizode The Pothole u kojoj se George Costanza, kojeg glumi Jason Alexander, žali Jerryju Seinfeldu na ulici. Pišu kako je zbog drugačijeg omjera u potpunosti izrezana rupa na cesti oko koje se zapravo odvija radnja i o kojoj Jason i Jerry pričaju.

Jedan od gledatelja napisao je da je serija zbog toga negledljiva, dok su drugi pisali da im je drugačiji omjer sve uništio. Neki su se osvrnuli i na činjenicu da su zbog drugačijeg omjera na ekranu izrezane Seinfeldove tenisice, koje su davale dodatan humor seriji. 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 20:53