StoryEditor
novogodišnji dočeci

Glazbene zvijezde će naplatiti pravo bogatstvo iako su im otkazani nastupi u Crnoj Gori

Piše desk  /  17.01.2022., 12:13h
Regionalne glazbene zvijezde poput Nine Badrić, Petra Graše i Lepe Brene ostale su bez nastupa za Novu godinu u Crnoj Gori nakon odluke vlade o zabrani održavanja javnih dočeka. Međutim, kako izvještavaju crnogorske Vijesti, neki od njih ipak su zaradili znatne svote novca.

Turistička organizacija Budve za Novu godinu najavljivala je nastupe zvijezda – Zlatana Stipišića Gibonnija i Lepe Brene, a to ih je, usprkos otkazanim nastupima, koštalo 40 tisuća eura, odnosno 17.500, što je polovina dogovorenog honorara.

Ipak, ovaj iznos dolazi uz klauzulu u kojoj stoji da, ako u roku od 12 mjeseci ne bude dogovoren njihov novi nastup u Budvi, morat će vratiti isplaćeni novac.

Gibonnijev ugovoreni honorar je iznosio 80 tisuća eura dok je Lepa Brena trebala dobiti 35 tisuća eura.

Kako pišu Vijesti, informacije su dobili iz Turističke organizacije Budva, nakon punih mjesec dana od slanja upita.

Dalje su naveli da je hrvatska pop pjevačica Nina Badrić od ugovorenog honorara od 15 tisuća eura dobila polovinu novca koji treba vratiti, dok njenom kolegi Petru Graši, koji je trebao dobiti isti iznos, nije uplaćeno ništa.

Pop pjevačica Tijana Dapčević po ugovoru je imala novogodišnji honorar od 12 tisuća eura, od kojih joj je plaćena polovina iznosa, i taj novac će morati vratiti.

Također, istaknuli su da, iako je opće poznato da su novogodišnji honorari “astronomski”, nije realno da glazbenici čak i upola manje iznose dobiju za nastupe na nekim od tradicionalnih i, prije svega, lokalnih manifestacija.

Datum koncerta Zdravka Čolića za Novu godinu u Kotoru bit će pomjeren. Takvu mogućnost nisu dogovorili u Općini i Turističkoj organizaciji Bar za gostovanje Dina Merlina, ali su tvrdili da su se, u slučaju da koncert bude otkazan – zaštitili. Na navode dijela vijećnika lokalne skupštine da je dio sredstava za gostovanje već uplaćen, iako je u pitanju novac građana Bara, Vijestima su kazali da je ugovor poslovna tajna. Iz stranke Biram Bar su objavili da je direktor lokalne TO Emil Kukalj bez ugovora s Općinom za novogodišnji koncert Merlinu uplatio 70.000 eura, nakon čega je on podnio ostavku.

”Imajući u vidu mogućnost zabrane održavanja svih manifestacija zbog pogoršanja epidemiološke situacije, ugovor koji smo potpisali s agencijom koja predstavlja Zdravka Čolića daje mogućnost pomjeranja datuma održavanja na termin o kojem ćemo se naknadno dogovoriti. S ostalim izvođačima, sudionicima, kao i kompanijama koji su trebali biti angažirani imali smo samo usmene dogovore”, kazali su Vijestima iz kotorske Turističke organizacije.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 16:55